GÖTEBORG VÄXER OCH SÅ GÖR VI

VI BYGGER 40 NYA RUM

Efterfrågan på hotellrum i Göteborg är stor och i perioder är hotellen i stan nästintill fulla. Besöksnäringen i Göteborg har ökat mycket under de senaste 15 åren vilket också ger en större efterfrågan på hotellrum. Göteborgs Stad har satt ett gemensamt mål om att dubblera antalet gästnätter mellan år 2015 till 2030.

Sedan Clarion Hotel Post öppnade 2012 så har efterfrågan i Göteborg ökat enormt. Med de nya rummen är vi nu med och bidrar till tillväxten i Göteborg. Vi är ett attraktivt hotell för många konferenser och andra evenemang då vi bland annat har ett väldigt bra läge vid Centralstationen. Att bygga fler rum ger också fler arbetstillfällen på hotellet, säger VD Sara Lake.

500 TON LYFTKRAN
Nu är det en mycket spännande tid då av Europas största lyftkranar ska lyfta in 40 nya hotellrum. Kranen, som väger hela 500 ton, har monteras för att lyfta de nya rummen över hotellets tak och placeras på innergården av den gamla postbyggnaden. Rummen blir standardrum på 20m2 och kommer att levereras komplett med badrum. Väl på plats kommer de att stylas och inredas med sängar, stolar, fåtöljer och skrivbord.

Planen är att dessa ska stå färdiga i juni 2020. Följ gärna vår resa på Facebook och Instagram